Duplicitatea Rusiei – standarde duble si arme biologice

Un post anterior relata despre retorica si actiunile bazate pe dublu standard in politica externa a Rusiei. Cei care monitorizeaza Rusia, cunosc, cit de mult oficialii rusi proslavesc tara sa – disciplina Rusiei in respectarea tratatelor internationale la care face parte si a acordurilor bilaterale, invinuind Occidentul in lipsa de onestitate si atentate de a exploata nerusinat sinceritatea si naivitatea bunului membru al comunitatii internationale Federatia Rusa.

Cum si era de asteptat, lupu paru-si schimba iar naravul ba (nu ma refer la Marian Lupu, cu toate ca i s-ar potrivi si lui de minune). De fapt, Uniunea Sovietica se purta cam similar in politica externa – invinuia capitalizmul occidental de faptul ca era lider in dezvoltarea armelor de nimicire in masa si testarea acestora, iar singura avea cele mai mari arsenale de prostii nucleare, chimice, biologice/bacteriologice. Presa rusa scrie, cu referire la un raport(e) al Departamentului de Stat american, ca statul rus sub conducerea lui Putin mai mult ca posibil incalca acordurile care determina limitarea armelor biologice, caci in pofida faptului ca s-a angajat sa o faca nu permite inspectarea unor arsenale ale sale, conform obligatiunilor asumate.

La fel, cei interesati pot citi articolul din Washington Post, care la fel face referinta la problema mentionata. Aha, cit pe ce sa uit – trageti atentie la comentariile cetatenilor simpli rusi :), sub articolul rus, linkul catre care am oferit mai sus. Totusi se spune bine ca exista o legatura directa intre felul cum iti tratezi cetatenii si metodele politicii externe.

Mai mult la tema discutiilor pe START, si violarii tratatului de catre Rusia cititi aici.

Reclame
Acest articol a fost publicat în controlul armamentelor, politica externa a SUA, Politica interna, Realism, Rusia, Tratat START și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s