România – Republica Moldova: accelerarea unei cooperări întîrziate

Natura relației dintre România și Republica Moldova a suscitat dintotdeauna interes din ambele părți, însă după cum ne-a demonstrat experiența, politizarea excesivă a acesteia în detrimentul unei abordări mai practice a lucrurilor a întîrziat mult promovarea unei agende care să cuprindă întregul aspect al domeniilor de interes comun pentru un parteneriat de dezvoltare.

Invit pe cei interesați la o lectură de sfîrșit de săptămînă în baza unei analize realizate recent și publicată de CRPE (Centru Român de Politici Europene)

„Experiența României în calitate de donator în Republica Moldova este relativ recentă, manifestîndu-se pînă la aderarea sa la Uniunea Europeană în special pe dimensiunea culturală prin intermediul Institutului Cultural Român și Departamentului pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.
Din 2007 România devine membră a UE și parte a obligațiilor europene de a dona bani pentru dezvoltare către state terțe. România a stabilit atunci că Republica Moldova este o țară prioritară pentru fondurile sale de dezvoltare.” continuare aici..

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în asistenta externa pentru dezvoltare, Moldova, Politica externa, Romania, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s