România – Republica Moldova: accelerarea unei cooperări întîrziate

Natura relației dintre România și Republica Moldova a suscitat dintotdeauna interes din ambele părți, însă după cum ne-a demonstrat experiența, politizarea excesivă a acesteia în detrimentul unei abordări mai practice a lucrurilor a întîrziat mult promovarea unei agende care să cuprindă întregul aspect al domeniilor de interes comun pentru un parteneriat de dezvoltare.

Invit pe cei interesați la o lectură de sfîrșit de săptămînă în baza unei analize realizate recent și publicată de CRPE (Centru Român de Politici Europene)

„Experiența României în calitate de donator în Republica Moldova este relativ recentă, manifestîndu-se pînă la aderarea sa la Uniunea Europeană în special pe dimensiunea culturală prin intermediul Institutului Cultural Român și Departamentului pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.
Din 2007 România devine membră a UE și parte a obligațiilor europene de a dona bani pentru dezvoltare către state terțe. România a stabilit atunci că Republica Moldova este o țară prioritară pentru fondurile sale de dezvoltare.” continuare aici..

Reclame

Despre valentri

Am decis să deschid un blog și aceasta e prima mea postare. Am amînat această decizie de nenumărate ori pentru că nu eram convins că am ceva în plus de spus la cele existente. Nici acum nu sunt convins, dar a apărut pofta de scris și am impresia că pot face asta. Am decis să construiesc un spațiu în care să-mi expun impresiile și descoperirile prin forța cuvîntului și ideilor.  O bucată de lume așa cum o vă eu prin cărți, filme, muzică, fotografii etc. și vă invit cei care vor găsi ceva interesant să vi le expuneți și pe a voastre. Nu promit să scriu mult. Inspirația se pare, nu apare din stări de confort, ci mai degrabă din impactul cu realitatea (care niciodată nu va înceta să impresioneze). 
Acest articol a fost publicat în asistenta externa pentru dezvoltare, Moldova, Politica externa, Romania, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s